Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zöld teák

A zöld tea készítésének köszönhetően kevésbé keserű és természetesen "zöldebb" ízt kapunk, mint a fekete teák esetében.

A zöld tea leveleit leszedés után felmelegítik, majd megszárítják, így elkerülik annak oxidálódását.

Japánban általában  gőzölik a leveleket, míg  Kínában pán-tüzeléssel, illetve pörköléssel végzik a melegítést. A különböző módszerek nagy szerepet játszanak abban, hogy a kínai és a japán zöld teák mitől annyira mások ízvilágukban.

A kínai  zöld teák szélesebb ízvilággal rendelkeznek, melyek néha füstösek is, színük inkább sárgás-zöldes. A japán zöld teák "friss", sokkal a növényibb,  szinte „zöldebb”, fű ízűek.

A  zöld teák kiváló italok napközben,  az antioxidáns tulajdonságainak, fantasztikus frissítő ízüknek és harmonikus aromájuknak köszönhetően.

Rendezés:
Az oldal tetejére