header
Az íz keresőben kutathat az ÉLETÍZEKben jelenleg megtalálható összes íz és azok kombinációja között!
Bezár - Bővebben Hasznos információk: Zöld Tea

 A tealevelek színbéli különbözősége a fermentáció mértékének függvénye. Míg a szeszgyártásban a fermentáció erjesztést, a teáknál a fonnyasztást, a levelek füllesztését jelenti. A zöld tea esetében a levelek zöld színe megmarad, hiszen nem esik át fermentáción. A leveleket felmelegítik, hogy megállítsák a erjedést. A zöld teát géppel, vagy hagyományos módon kézzel formálják teapörkölő serpenyőkben illetve kosarakban. Elképesztő az a formagazdagság, mely a kész leveleket jellemzi. Spirálok, fonatok, göngyök, labdacsok, kardok, hegyek és rügyek alakulnak a szárítás közben. A teát ezután osztályozzák és fémfóliával bélelelt fadobozba teszik.

 A zöld teának számos jótékony hatása közül a legfontosabb immunerősítő mivoltja. A vörösborban ugyancsak megtalálható polifenolok vírus- és baktériumölő tulajdonsággal bírnak és gátolják a daganatképződést. Talán kevesen tudják, hogy zöld tea C-vitamintartalma megegyezik a citroméval. Csersavtartalma csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását,  nem engedi a koleszterin lerakódását az érfalakon, s rugalmasabá teszik azokat. Megnyugtatja az idegrendszert, vízhajtó, ezáltal méregtelenítő, vértisztító, fluortartalma pedig véd a fogszuvasodás ellen. A zöld teában lévő koffein a csersavakhoz kötődik, így nem a gyomorban, hanem a bélrendszerben szívódik fel. Ez tartósabb szellemi frissességet és élénkséget eredményez.

 A fehér tea az ezüst csúcsrügyekből és a csúcslevelekből készül, szintén fermentálás nélkül. Íze lágy, édeskés, kissé kesernyés utóízzel. Antioxidánstartalma kétszer annyi, mint a zöld teának, ami gátolja a sejtek öregedési folyamatait. Hatóanyagai, ásványi anyag és vitamintartalma segíti a szív megfelelő működését, az immunrendszert, erősíti a csontokat és az izomzatot. Alacsony savtartalma miatt gyomorkímélő, illetve gyulladás- és testsúlycsökkentő is.

 A teák elkészítése során nagyon fontos a friss, oxigéndús víz.  A zöld tea vizének hőmérséklete semmiképpen ne érje el a forráspontot, különben kiöljük belőle az oxigént. Körülbelül 79-82 °C-on tegyük bele a teaszálakat. Tehát ha a gőz megjelenik a víz felett, fejezzük be annak hevítését. A leveleket maximum 2 percig hagyjuk ázni, melyek ha jó minőségűek, többször is felhasználhatóak. A fehér teát általában 70 °C-os vízzel kell leönteni, s 5-7 percig hagyjuk állni.

  A teafüveket légmentesen záródó dobozban vagy edényben tároljuk!


A termékek részletes infomációjáért és fotójáért kattintson a termék nevére
10 dkg
1990 Ft
10 dkg
1490 Ft
10 dkg
2 490 Ft
10 dkg
1190 Ft
10 dkg
1190 Ft
10 dkg
1990 Ft
10 dkg
1190 Ft
10 dkg
1190 Ft
  1 - 2   Következő oldal
  • ÉLETIZEK
  • www.eletizek.hu
  • 1118 Budapest
  • Rétköz utca 45.
  • Tel.: 06 20 4000 511
  • info@eletizek.hu
  • Nyitva: Minden nap 10-20 óráig