header
Az íz keresőben kutathat az ÉLETÍZEKben jelenleg megtalálható összes íz és azok kombinációja között!
Bezár - Bővebben Hasznos információk: Ír

   Az ír szerzetesek rájöttek  arra, hogy ha a péppé zúzott árpát vízzel és élesztővel melegítik egy edényben, akkor az alkoholt vissza tudják nyerni, s az így kapott terméknek gyógyító ereje van. Az ír whisky malátázott vagy malátázatlan árpából és más gabonafélékből készül. Írországban a malátát zárt kemencében szárítják. Mivel az a folyamatok során a csíráztatott gabonát nem füstölik, sajátos ízét később, a hordós érlelés során nyeri el.

   Az őrölt, majd vízzel kevert pép keményítőtartalma cukros folyadékot eredményez. Ezt elválasztják a  magvaktól és egy olyan tartályba préselik, ahol a cukrokból élesztő hozzáadásával gyenge alkohol lesz. Ezek után jöhet a lepárlás. A szeszt hagyományos mintázatú nagy vörösréz lepárló edényben hevítik. Írországban a whiskey-t háromszoros, folyamatos lepárlás során nyerik, minden egyes lépéssel magasabb alkoholfokot elérve. Az érlelődő whiskey-t évekig tölgyfahordókban pihentetik hatalmas, sötét helyiségekben.

Népszerűbb ír whiskey-márkák a Jameson és a Tullamore Dew.

 


A termékek részletes infomációjáért és fotójáért kattintson a termék nevére
0,05 l
790 Ft
  • ÉLETIZEK
  • www.eletizek.hu
  • 1118 Budapest
  • Rétköz utca 45.
  • Tel.: 06 20 4000 511
  • info@eletizek.hu
  • Nyitva: Minden nap 10-20 óráig