header
Az íz keresőben kutathat az ÉLETÍZEKben jelenleg megtalálható összes íz és azok kombinációja között!
Bezár - Bővebben Hasznos információk: Armagnac

  Az Armagnac-ot a dél-franciaországi Armanac régió szőlőiből desztillálják különleges lepárlóüstökben, majd gascony-i (illetőleg Limousin régióból származó) tölgyfahordóban érlelik. Az EU törvényei szerint a konyak név kizárólag a franciaországi Cognac borvidéken készült borpálatot, és a Gascony vidéken készült Armagnac-ot illeti, amennyiben a hagyományoknak megfelelően készítik el.

  Armagnac terület nevét egy földessúrról kapta, Arminiusról, aki helytartóként élt a vidéken a római korban. A D'Artagnan párlatának is nevezett ital mintegy 200 évvel régebbi múltra tekinthet vissza a Cognac-hoz képest, ugyanis már 1411-ben készítettek párlatokat Gascony környékén.

  Armagnac dombjain 3 termőterületet tartanak számon (Bas-Armagnac, Hant-Armagnac, és Tenareze), ahol csak meghatátozott fajtájú szőlőt nevelhetnek. Az italkészítés különlegességéhez hozzátartozik a speciális toronylepárló is, mely kis mérete miatt körülbelül 55%-os alkoholtartalmú párlatot  eredményez.

  Az itt készült italok jellemzője, hogy évjáratonként is palackozzák őket!

 


A termékek részletes infomációjáért és fotójáért kattintson a termék nevére
1 l
14 990 Ft
  • ÉLETIZEK
  • www.eletizek.hu
  • 1118 Budapest
  • Rétköz utca 45.
  • Tel.: 06 20 4000 511
  • info@eletizek.hu
  • Nyitva: Minden nap 10-20 óráig